Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Налагодили бізнес з незаконної легалізації іноземців в Україні – на Київщині повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої групи

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, засновник компанії з надання міграційних послуг налагодив схему незаконної легалізації іноземних громадян на території нашої держави. Чоловік залучив чотирьох спільників та зареєстрував фіктивні фірми, куди за грошові кошти працевлаштовували іноземців зі Східної Азії та Південної Америки.

У такий спосіб іноземні громадяни отримували підстави для легального перебування в країні. Надалі учасники організованої групи надавали «клієнтам» інструкції, вказівки та супроводжували їх в державних органах для отримання посвідок на тимчасове проживання.

Заходи із документування протиправної діяльності здійснювались у співпраці з ГУ Нацполіції в Київській області та Державною прикордонною службою України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 67