Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вимагав хабарі з підлеглих – викрито начальника територіального сервісного центру МВС України

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито на корупційній схемі начальника одного з територіальних сервісних центрів МВС в Чернігівській області.

За даними слідства, службовець вимагав від підлеглих адміністраторів хабар за кожну особу, яка успішно склала практичний іспит для отримання посвідчення водія.

За одержану неправомірну вигоду він обіцяв підлеглим безперешкодне продовження служби.

Під час одержання чергового хабаря в сумі 10 тисяч гривень начальника територіального сервісного центру  затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі одного мільйона гривень.

Загалом задокументовано отримання підозрюваним 47 500 гривень неправомірної вигоди.

Заходи з викриття здійснювались у співпраці зі слідчими ГУ Нацполіції в Київській області та оперативними підрозділами  ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 107