Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мешканцю Київщини, який поширював наративи російської пропаганди щодо входу окупованих територій до складу рф, повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Київщини за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікації її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, мешканець Фастова створив власний канал у застосунку «Телеграм», який налічував понад 15 тис. підписників. Там він поширював публікації з інформаційних ресурсів рф з наративами ворожої пропаганди, зокрема звіти військового керівництва країни-агресора.

Розміщував публікації на підтримку незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України, про звеличування російської армії та перемогу окупантів. У відео наголошувалось, що окуповані території мають стати повноцінним регіоном рф.

Відповідно до висновків експерта, у поширюваних матеріалах містяться виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація її учасників.

За клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 123