Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть учасників злочинної групи, які збували на території Київщини та столиці незаконно виготовлені тютюнові вироби

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників злочинної групи за фактами незаконного придбання з метою збуту, зберігання, транспортування та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

Розслідуванням встановлено, що не маючи дозволу та ліцензій щодо обігу підакцизних товарів, мешканець столиці організував схему нелегального збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів. До «бізнесу» він залучив двох знайомих, кожен з них виконував функції за заздалегідь узгодженим планом.

Тютюнові вироби без марок акцизного податку закуповували оптовими партіями в Інтернеті. Товар зберігали та фасували за місцем проживання організатора і в орендованому гаражному приміщенні. На автомобілях учасники групи розвозили продукцію та за готівку збували її через мережу роздрібної торгівлі й під час особистих зустрічей з покупцями на території столиці та Київської області.

Отриманий прибуток розподілявся між всіма учасниками групи, частина доходу витрачалася на фінансування подальшої злочинної діяльності організованої групи.

Під час обшуків вилучено понад 63 тис. пачок цигарок без марок акцизного податку орієнтовною вартістю понад 5,3 млн грн, майже 203 тис. грн, 7 тис. доларів США, 4,5 тис. євро та 2 легкові автомобілі.

Досудове розслідування здійснювалось детективами територіального управління БЕБ у Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

  

кількість переглядів: 106