Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурори Київщини провели зустріч з представниками громадських організацій, які працюють з потерпілими від домашнього насильства

    

Керівництво органів прокуратури Київської області, органи правопорядку та представники громадських організацій провели робочу зустріч з питань протидії домашньому насильству, захисту прав та інтересів постраждалих від таких правопорушень.

Дана категорія правопорушеннь досі має великий рівень латентності, що ускладнює їх розслідування та притягнення винуватців до відповідальності. Побої і знущання у сім’ї для багатьох є щоденною реальністю про яку мовчать.

Серед причин зокрема те, що потерпілі не знають куди звернутися за допомогою. Крім того, іноді самі постраждалі не усвідомлюють що над ними чинять насильство – постійно докоряють, контролюють кожен крок чи забороняють працювати.

«Прокурори обласної прокуратури вивчили 370 кримінальних проваджень за фактами домашнього насильства на території Київської області. Переважна більшість потерпілих це жінки та діти, які страждають від фізичного і психологічного домашнього насильства», – наголосив начальник відділу захисту інтересів та протидії домашньому насильству обласної прокуратури Дмитро Житник.

Він зосередив увагу пристніх на дієвих механізмах реагування і профілактиці домашнього насильства, а також допомозі постраждалим, у тому числі дітям. Важливу роль в цьому відіграють громадські організації, які надають постраждалим тимчасовий прихисток, правову, соціальну та психологічну допомогу.

Зазначено, що консолідація зусиль правоохоронних органів, прокуратури та неурядових організацій у поєднанні з людиноцентричним підходом до потерпілих дасть позитивні результати роботи на цьому напрямі.

Учасники зустрічі розробили алгоритми дій для покращення механізму реагування, документування, розслідування фактів домашнього насильства в умовах сьогодення та підтримки потерпілих на обласному рівні.

У зустрічі взяли участь координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення України, директора Координаційного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, представники громадських та благодійних організацій «Інноваційні соціальні рішення», «Фонд сім’ї Андреєвих», «Конвіктус Україна», «Служба порятунку дітей».


  

 

кількість переглядів: 111