Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Незаконне переправлення осіб через держкордон під виглядом волонтерів - на Київщині судитимуть організаторку злочинної групи

    

За процесуального керівництва Київської обласної та Броварської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організаторки злочинної групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, співзасновниця громадської організації, яка є діючим адвокатом, спільно з двома особами організувала безпідставне внесення чоловіків призовного віку до інформаційної системи «Шлях» в якості волонтерів, які перевозять гуманітарну допомогу для потреб ЗСУ. Така послуга вартувала чотирьом військовозобов’язаним до 4000 тис. доларів США.

Наразі щодо спільників організаторки суд постановив обвинувальні вироки. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу управління міграційної поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 206