Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Підтримували та виправдовували збройну агресію рф – повідомлено про підозру трьом мешканцям Київщини

   

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників (ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).
    
За даними слідства, двоє мешканців Броварів та Ірпеня  з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну активно наповнювати власні сторінки в одній із заборонених російських соцмереж контентом із підтримки та популяризації дій країни-агресора. 
    
Поширені шляхом репостів публікації стосувались схвалення «спецоперації» та політики окупантів. В них висловлювалась прихильність державі-агресору, її рішенням та діям щодо війни в Україні.
    
Третій підозрюваний у приватній розмові зі знайомим виправдовував дії окупантів, стверджував що частина окупованих територій належить рф. 
    
Досудове розслідування та оперативний супровід – ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
    
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 284