Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито організовану злочинну групу, яка займалась вимаганням, розбійними нападами та викраденням людей

    

За процесуального керівництва Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур викрито та повідомлено про підозру організатору і трьом учасникам організованої злочинної групи за фактами незаконного позбавлення волі, розбійного нападу та вимагання (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187 та ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, у її складі діяли мешканці Софіївської Борщагівки. За надуманим приводом вони вимагали гроші від місцевих мешканців, погрожували їм розправою та застосовували фізичну силу.

Одного з потерпілих підозрювані заштовхали у машину та привезли до гаража. У нього відібрали мобільний телефон, банківські картки, з яких надалі зняли наявні на рахунку кошти. Чоловіку наказали роздягнутись та залізти до ями в гаражі, накрили її дошками, вимагаючи сплати 40 тис. грн.

Іншого –  також незаконно утримували та змушували виконувати дії, які принижують людську честь та гідність.

Після погроз та психологічного тиску один з потерпілих передав зловмисникам гроші.

Всіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Їм обрано запобіжні заходи.

Заходи з викриття здійснювались у співпраці зі слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області та оперативними підрозділами ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 880