Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі територіальній громаді  повернули два гуртожитки  вартістю понад 400 млн грн 

    

Київська обласна та Києво-Святошинська окружна прокуратури забезпечила реальне виконання судового рішення щодо повернення у розпорядження територіальній громаді міста Вишневе двох гуртожитків вартістю майже 400 млн грн. 

Мова йде про два гуртожитки на 394 кімнати загальною площею понад 10 000 м², побудовані у 1976 та 1981 роках за кошти державних фондів.

Раніше у суді прокурори довели, що господарські товариства оформили право приватної власності на вищевказане майно Державного житлового фонду. Відчуження відбулось з грубими порушеннями встановлених законодавцем гарантій для його мешканців, які десятиліттями там проживали. Нові «власники» гуртожитків, шляхом погрози виселення людей, зобов’язали їх сплачувати за житло за новим надвисоким тарифом.

Захищаючи порушені інтереси територіальної громади та населення, окружна прокуратура звернулася до суду з позовом. За результатами розгляду справи завдяки наполегливій та принциповій позиції органів прокуратури області суд витребував спірні гуртожитки з незаконного володіння та скасував реєстрацію прав на зазначені житлові будівлі за товариствами.

На даний час спірні гуртожитки  повернули територіальній громаді.

кількість переглядів: 221