Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Послушнику Києво-Печерської лаври повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф проти України

      

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури послушнику Києво-Печерської лаври повідомлено про підозру у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний неодноразово у ході листування в одному з месенджерів, робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії держави-агресора. Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичною експертизою.

Він вихваляв вище військово-політичне керівництво рф і дискредитував українських воїнів, зокрема захисників «Азовсталі».

У текстових повідомленнях він запевняв знайомих, що рф все одно переможе і бажав, аби в інших містах України було так само, як в зруйнованому державою-агресором Маріуполі.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування та оперативний супровід – ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

 

кількість переглядів: 422