Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура забезпечила повернення державі земель Чернечого лісу вартістю вартістю 523 млн грн

    

Київська обласна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду щодо повернення у державну власність земель природно - заповідного фонду в межах Феодосівської сільської ради Обухівського району.

Нині скасовано державну реєстрацію права приватної власності товариства, а землі повернуті державі в особі Київської обласної державної адміністрації. 

Раніше прокурори у суді довели, шо у приватну власність юридичної особи під виглядом земель сільськогосподарського призначення вибуло майже 12,5 га лісового заказника «Чернечий ліч». 

 Відповідно до законодавства, ця земельна ділянка лісогосподарського та історико-культурного призначення не може перебувати у приватній власності. Вона розташована в межах лісового заказника місцевого значення «Чернечий ліс» та археологічної пам’ятки – об’єкту культурної спадщини «Багатошарове поселення між Ходосівкою та Лісниками». Також земля перебувають у постійному користуванні одного з підрозділів Національного університету біоресурсів та природокористування України.

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з позовною заявою, яка задоволена в повному обсязі.

кількість переглядів: 253