Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурори забезпечили повернення територіальній громаді землі вартістю 120 мільйонів гривень

      

Зусиллями прокурорів Броварської окружної прокуратура забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення територіальній громаді 25 га землі вартістю 120 мільйонів гривень.

На виконання рішення суду державний реєстратор скасував рішення про державну реєстрацію речових прав на спірну земельну ділянку.

Раніше у суді прокурори довели, що мешканець Київщини набув право постійного користування земельними угіддями для ведення фермерського господарства в межах Мокрецької сільської ради Броварського району. Надалі він заснував фермерське господарство до якого відійшло право володіння та користування землею.

У 2017 році діяльність господарства припинилась, що стало підставою для припинення права постійного користування землею у громадянина.

Після цього ділянка із земель державної власності перейшла до комунальної. Однак, при здійсненні державної реєстрації права комунальної власності, на землю також було зареєстровано право постійного користування за громадянином попри відсутність на це правових підстав.

Наразі земельні ділянки повернуто територіальній громаді. 

кількість переглядів: 386