Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Засновнику міжнародного алкогольного холдингу та шістьом топменеджерам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору

     

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру кінцевому бенефіціарному власнику міжнародного алкогольного холдингу та шістьом його топменеджерам за фактом пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний безпосередньо перед початком повномасштабного вторгнення рф покинув територію України. Задля уникнення санкцій та забезпечення власної економічної вигоди він перереєстрував російські компанії холдингу на підконтрольну особу та організував їх господарську діяльність на території рф.

Надалі разом зі спільниками він налагодив поставки оптових партій спирту та комплектуючих матеріалів з території рф до підконтрольних йому підприємств у країнах Азії. Там виготовлялась алкогольна продукція під власними брендами, яку експортували до США та рф.

Підприємства, пов’язані з підозрюваним, з березня 2022 року сплатили до бюджету держави-агресора понад 14 мільярдів рублів податкових зобов’язань та зборів. Це еквівалентно майже 6 мільярдам гривень. З цих податків формується військовий бюджет країни агресора, який використовується у збройній агресії проти України.

Раніше в межах цього кримінального провадження повідомлено про підозру ще 5 особам, причетним до вчинення цього злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 427