Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За держзраду до 15 років позбавлення волі засуджено мешканця Києва, який передавав дані про військові об’єкти та військовослужбовців ЗСУ

   

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд визнав чоловіка винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений добровільно погодився на пропозицію представника спецслужб рф допомагати йому у проведенні підривної діяльності проти України. Чоловік залучив свого знайомого, який здійснював фото та відеофіксацію військових об’єктів. Відзнятий матеріал він відправляв засудженому, той, у свою чергу – ворожим спецслужбам. За це він отримував грошову винагороду.

Нині вказаний громадянин перебуває під вартою.

Раніше, суд визнав винним його спільника у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та призначив йому покарання – 8 років 1 місяць позбавлення волі.

Досудове розслідування та оперативний супровід – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

кількість переглядів: 741