Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Суд задовольнив позов прокуратури про припинення права постійного користування земельною ділянкою вартістю 120 млн грн

     

Броварська окружна прокуратура у судовому порядку домоглась скасування державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою площею 25 га у Броварському районі.

Вказана земельна ділянка відноситься до земель сільськогосподарського призначення, а її вартість становить 120 млн грн.

Встановлено, що мешканець Київщини набув право постійного користування земельними угіддями для ведення фермерського господарства в межах Мокрецької сільської ради Броварського району. Надалі він заснував фермерське господарство до якого відійшло право володіння та користування землею.

У 2017 році діяльність господарства припинилась, що стало підставою для припинення права постійного користування землею у громадянина.

Після цього ділянка із земель державної власності перейшла до комунальної. Однак, при здійсненні державної реєстрації права комунальної власності, на землю також було зареєстровано право постійного користування за громадянином попри відсутність на це правових підстав.

За таких обставин прокурор звернувся до суду з позовом про скасування державної реєстрації права постійного користування вказаною земельною ділянкою, який судом задоволено в повному обсязі.  

кількість переглядів: 555