Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Довічний термін ув’язнення отримали два мешканці Київщини, які скоїли розбійний напад на слідчу, після чого вбили її

   

За публічного обвинувачення прокурорів Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур двох чоловіків визнано винними у розбійному нападі та умисному вбивстві (ч. 4 ст. 187, п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

Їх засуджено до максимального терміну покарання – довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що у серпні 2014 року близько 3-ї години ранку засуджені через вікно проникли до будинку в селі Плесецьке. В той момент там перебували слідча міліції, її матір та двоє дітей віком 5 і 8 років. Спочатку нападники побили старшу жінку цвяходером до втрати свідомості. Потім зайшли до іншої кімнати, де перебувала господарка дому.

Один з нападників вихопив у жінки травматичний пістолет, яким вона намагалася захиститися, та з близької відстані здійснив у неї постріли. У той же час його спільник бив потерпілу цвяходером по голові та тілу.

Після того, як жінка перестала подавати ознаки життя, вони викрали гроші, золоті прикраси та зникли з місця злочину.

Нападників встановили та затримали впродовж декількох днів. Один з них раніше судимий за умисне вбивство односельчанина.

В суді засуджені своєї вини не визнавали. Проте на підставі наданих прокурором неспростовних доказів суд визнав їх винними, а також зобов’язав сплатити потерпілій стороні понад 2,5 млн грн матеріальної та моральної шкоди.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.

 

кількість переглядів: 814