Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заволодіння майже 455 тис. грн під час ремонту укриття в садочку - на Київщині судитимуть підрядника

    

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у лютому-квітні цього року між відділом освіти Переяславської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір про надання послуг з ремонту укриття закладу дошкільної освіти міста Переяслав.

Підрядник, звітуючи про результати виконаних робіт, вніс до офіційних документів неправдиві відомості, значно завищивши обсяги та вартість фактично виконаних робіт і підписав їх.

Посадова особа відділу освіти, у свою чергу, не перевірила належним чином обсяг та якість виконаних робіт та засвідчила акти своїм підписом. На підставі вказаних документів кошти перераховано на користь підприємства.

Згідно з висновками будівельно-технічної та економічної експертиз підряднику надлишково перераховано з бюджету майже 455 тисяч гривень.

Раніше до суду скерували обвинувальний акт стосовно посадової особи відділу освіти за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Бориспільського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - Бориспільський РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 783