Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Посадовця міськради судитимуть за службову недбалість, що спричинила збитки майже пів мільйона гривень

     

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу освіти Переяславської міської ради за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у лютому та квітні цього року між відділом освіти та підрядником укладено договір про надання послуг з ремонту укриття закладу дошкільної освіти міста Переяслав.

Підрядник, склав акти про виконані роботи на підставі яких на його рахунок перераховано грошові кошти, обсяги та вартість яких не відповідають документації та факт виконання їх не встановлено.

Посадова особа відділу освіти не перевірила належним чином обсяг та якість виконаних робіт, засвідчивши акти своїм підписом про їх виконання, на підставі чого кошти перерахували на користь підприємства.

Згідно з висновками будівельно-технічної та економічної експертиз підряднику надлишково перераховано з бюджету майже пів мільйона гривень.

Стосовно підприємця матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування триває.    

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 725