Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито «детективне агентство», учасники якого збували інформацію з закритих баз даних правоохоронних органів

      

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури припинено протиправну діяльність приватного детективного агентства, представники якого збували інформацію із закритих баз даних правоохоронних органів.

За даними слідства, детективне агентство організував колишній правоохоронець. Під прикриття легального підприємства з надання юридичних послуг, він виконував замовлення щодо збору конфіденційної інформації про громадян.

Аби отримувати відомості з закритих баз даних, «детектив» залучив діючого співробітника Національної поліції, який мав доступ до інформаційних баз правоохоронного органу. Він надавав відомості про перетин державного кордону.

Вартість послуг коливалася від 300 доларів США. Оплату приймали на банківську картку.

Під час обшуків за адресами проживання вказаних осіб вилучено мобільні телефони, на яких зберігалась інформація з обмеженим доступом, а також банківські картки.

Керівнику детективного агентства повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації (ч. 2 ст. 361-2 КК України). Співробітник поліції підозрюється у несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно - обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації (ч. 3 ст. 362 КК України). За клопотанням прокурорів його відсторонено від служби. Обом підозрюваним обрані запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу ДВБ Нацполіції України та СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

 

кількість переглядів: 695