Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито двох агентів, які співпрацювали з представником фсб рф

      

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому та діючому військовослужбовцям Нацгвардії України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2  ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишній військовослужбовець, після звільнення зі служби за станом здоров’я, виїхав за кордон. Там він за власною ініціативою почав співпрацювати з представником спецслужб рф.  Він залучив до роботи колишнього співслужбовця, який продовжує нести службу на території Київської області.

На виконання завдань представника країни-агресора, військовослужбовець здійснював фото і відео фіксацію позицій ЗСУ, розташування їх техніки,  об’єктів енергетичної інфраструктури столиці та регіону. Також підозрюваний передав детальну інформацію про системи захисту території Інституту ядерних досліджень НАН України.

Відзнятий матеріал разом  із зазначенням геолокацій об’єктів він надсилав колишньому військовослужбовцю, а той – представнику ворожих спецслужб. За кожне виконане  завдання підозрювані отримували 100 доларів США.

Одного з чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Під час обшуку у нього вилучено комп’ютерну техніку і мобільний телефон.

Оскільки ексвійськовослужбовець знаходиться за кордоном, йому повідомлено про підозру заочно.

Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 569