Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога для ЗСУ

        

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом особам у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, керівник волонтерського центру благодійної організації разом з дружиною та водієм організації налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України в якості гумдопомоги. Вони розміщували оголошення на платформах для продажу автомобілів і продавали їх військовослужбовцям. Після одержання коштів передавали автівки військовим під виглядом гуманітарної допомоги на безоплатній основі.

Підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України під час продажу чотирьох автівок на загальну суму понад пів мільйона гривень. До суду скеровані клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідство встановлює всі обставини та причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги осіб.

У ході обшуків вилучено готівку, документацію, 24 автомобілі та інші речові докази. 

Досудове розслідування триває.

Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими Білоцерківського РУП ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу співробітників Білоцерківського РВ ГУ СБ України в місті Києві та Київській області й ДСР Нацполіції України.

 

кількість переглядів: 608