Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишнього посадовця однієї з міських рад Київщини судитимуть за розтрату майже 1,9 млн грн

     

Прокурори Київської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міського голови виконавчого комітету однієї з міських рад Київщини за фактом розтрати чужого майна (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, виконуючи обов’язки міського голови, уклав з товариством договір на поставку світлодіодних світильників для зовнішнього освітлення на невигідних для міськради умовах – за цінами, що значно перевищують ринкові.

На підставі акту приймання-передачі, підписаного посадовою особою міськради на рахунок товариства перераховано 3,6 млн грн бюджетних коштів.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи орган місцевого самоврядування надлишково сплатив майже 1,9 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 953