Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрали майна на понад 1, 3 млн гривень в окупованих селах Київщини – підозрюються семеро військовослужбовців рф

     

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру сімом військовослужбовцям збройних сил рф у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у  березні 2022 року, під час окупації села Богданівка Броварського району, шестеро військовослужбовців зенітно-ракетних військ рф проникли до домоволодіння, що належить місцевому мешканцю. Там вони  проживали та базувались під час окупації вказаного населеного пункту.

Тікаючи з Київщини вони викрали з будинку інструменти, побутову техніку, ювелірні вироби, генератор, іменні медалі, гірськолижне спорядження тощо. Награбоване окупанти завантажили на бойову машину піхоти і вивезли. Один з вказаних російських військових загубив у будинку свій паспорт. Документ правоохоронцям передав власник помешкання, що повернувся туди після деокупації.

Сьомий підозрюваний – громадянин України, який воює на боці держави-агресора у складі 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії рф. 

На території окупованого смт Димер Вишгородського району навесні 2022 року він разом зі співслужбовцями на бронетранспортері із символом «V» вдерлися на територію товариства. Він допитував охоронця підприємства, прикладом автомата вдарив чоловіка по голові та грудях. Після цього наказав стати на коліна та погрожував потерпілому стратою. Також загарбники вивезли продукцію з території підприємства.

У двох випадках підозрювані викрали майна на понад 1,3 млн грн. При цьому вони розуміли, що викрадене не може бути використане у військових цілях.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.  

 

кількість переглядів: 1271