Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Інженера технагляду судитимуть за сприяння у заволодінні бюджетними коштами під час ремонту укриття в ліцеї

     

Ювенальні прокурори Вишгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службового підроблення, пособництва у заволодінні чужим майном (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2022 року між ліцеєм у Вишгородському районі та директором товариства укладено договір на проведення капітального ремонту вентиляції тимчасового укриття.

Підрядник, знаючи що роботи з прокладання повітропроводів взагалі не виконані,  вніс відомості щодо їх фактичного виконання у звітні документи. Надалі інженер технічного нагляду затвердив підроблений акт приймання виконаних будівельних робіт.

На підставі вказаних документів адміністрація ліцею перерахувала понад 137 тисяч гривень бюджетних коштів на рахунок підприємства. Цим самим підозрюваний  посприяв директору товариства у заволодінні бюджетними коштами.

Оскільки директор підрядної організації перебуває за кордоном, матеріали відносно нього виділені в окреме провадження. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру заочно.

Досудове розслідування здійснювалося Вишгородським райуправлінням ГУНП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1570