Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За заволодіння 164 тис.грн бюджетних коштів під час ремонту будинку на Київщині повідомлено про підозру директору підрядного підприємства

    

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратурои повідомлено про підозру директору підрядного підприємства за фактом службового підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року Гостомельська селищна військова адміністрація уклала договір з товариством про виконання підрядних робіт з усунення аварій в житловому фонді, які виникли унаслідок бойових дій, спричинених військовою агресією рф шляхом проведення робіт з поточного ремонту в житловому будинку в смт Гостомель.

В ході виконання робіт директор підрядного підприємства підписав акти виконаних підрядних робіт у які вніс завідомо неправдиві відомості щодо обсягу та вартості робіт.

На підставі вказаних актів виконаних робіт товариству перераховано бюджетні кошти.

Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи вартість невиконаних робіт становить 164 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 5276