Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд скасувала правочин щодо незаконної купівлі заповідником об’єкта нерухомості за 20 млн грн бюджетних коштів

    

За позовом Київської обласної прокуратури суд визнав недійсними договори купівлі-продажу майна та  зобов’язав Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» повернути придбану нерухомість, а з продавця стягнути сплачені 20 млн грн бюджетних коштів.

Як з’ясували прокурори, у 2018 році Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», з метою розширення фондосховищ для збереження музейних предметів, колекцій та експонатів, придбав комерційну нерухомість (приміщення кафе) та земельну ділянку під нею за майже 20 млн грн. Гроші на придбання взяті з державного бюджету.

Прокуратура встановила, що нерухоме майно придбано за ціну, яка у 7 разів вища від його дійсної ринкової вартості.

Суд врахував наведені прокуратурою доводи та задовольнив позовні вимоги прокуратури.

Нагадаємо, що у червні 2021 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора вказаного заповідника та  його спільників за фактами розтрати майна, підроблення та використання підроблених документів, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2,4 ст. 358, ч. 1, 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 366 КК України). Наразі судовий розгляд триває.

кількість переглядів: 1346