Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Захоплення заручників у Бучі та примушення до державної зради –військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру

      

За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю 656-го полку оперативного призначення - військової частини № 6720 військ національної гвардії Російської Федерації у підбурюванні до вчинення державної зради і порушенні законів та звичаїв війни (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний брав участь в окупації міста Буча Київської області. На виконання поставлених вищим військовим керівництвом РФ завдань, він разом з іншими невстановленими російськими військовими приїхав до адмінбудівлі Ірпінської центральної міської лікарні на бойових машинах десанту та іншій військовій техніці.

За наказом підозрюваного, з метою залякування працівників  і пацієнтів лікарні, окупанти направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу. Разом з озброєними співслужбовцями він зайшов до приміщення, заблокував входи і виходи до будівлі. Захопивши у полон присутніх у закладі осіб, погрожуючи зброєю підозрюваний примушував одного зі співробітників  обійняти посаду міського голови окупованого міста Буча.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі й Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області. Оперативний супровід – відділ кримінальної поліції ГУНП в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

кількість переглядів: 815