Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині заступнику командира роти військової частини ЗС РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни

     

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури військовослужбовцю РФ заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням й інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, громадянин Російської Федерації - заступник командира роти по озброєнню однієї з військових частин ЗС РФ, виконував злочинний наказ військового керівництва та брав участь у збройній агресії на території  села Лук’янівка Броварського району Київської області.

Упродовж березня 2022 року в окупованому селі, на виконання наказів підозрюваного лейтенанта, військовослужбовці збройних сил РФ проникали до помешкань мирних мешканців та грабували їх. Пошкоджували і руйнували приватні будинки та господарські споруди, танком переїхали легковий автомобіль. Підозрюваний віддав наказ підлеглим знищувати колони з цивільних автомобілів, які пересуватимуться населеним пунктом. Також він погрожував жінці, обіцяючи вбити не тільки її, а й її родичів та дітей. 

Таким чином, будучі обізнаним із законами та звичаями війни, окупант порушив норми міжнародного гуманітарного права.

На теперішній час до суду скеровано клопотання про оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 1260