Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Окупанти продовжують вчиняти злочини проти людяності на Київщині: обстріл автобуса, що здійснював евакуацію, церкви та музею - розпочаті розслідування

    

Бучанська та Вишгородська окружні прокуратури розпочали кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Атаки з боку російських агресорів на мирних мешканців Київщини та населені пункти регіону не припиняються. Сьогодні, 14 березня 2022 року, поблизу міста Буча окупанти здійснили цілеспрямований мінометний обстріл  автобуса, який рухався зеленим коридором в колоні з іншими транспортними засобами. У цей час здійснювалася евакуація людей з Гостомеля. Внаслідок ворожої атаки загинула 65-річна жінка, поранено водія автобуса.

Також близько 15 години військовослужбовці збройних сил Російської Федерації з реактивної системи залпового вогню «Град» обстріляли населений пункт Нові Петрівці у Вишгородському районі. У ході обстрілу загинула 1 особа, ще одна отримала поранення. Від масованої атаки окупантів зазнали пошкоджень та руйнувань Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році»,  церква та інші об’єкти інфраструктури.

Дані щодо руйнувань та потерпілих уточнюються.

Прокурори Київщини продовжують фіксувати всі злочини країни-агресора з метою притягнення винних до відповідальності.

кількість переглядів: 76