Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ошукали громадян на сотні тисяч гривень – на Київщині припинено діяльність організованої злочинної групи

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність організованої злочинної групи, учасники якої ошукували клієнтів фінансових установ.

За даними слідства, зловмисники використовували незаконно отримані бази клiєнтів декількох українських банків. 

Учасники злочинного об’єднання дотримувались конспіративних заходів. Виїжджали на авто за межі населених пунктів, звідки телефонували громадянам. 

Вони представлялись співробітниками банку, входили до людей у довіру та отримували реквізити банківських карток. 

Використовуючи цю інформацію, шахраї отримували доступ до електронних кабінетів клієнтів банку, після чого переводили наявні на рахунку кошти на заздалегідь створені електронні гаманці та банківські рахунки підконтрольних осіб. Готівку знімали у банкоматах на території населених пунктів Київської та Житомирської областей . 

У такий спосіб вони незаконно заволоділи понад 350 тис. грн.

Наразі затримано організатора та трьох виконавців злочину. Їм повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого організованою групою (ч. 5 ст. 190 КК України). Всім фігурантам обрано запобіжні заходи. 

Правоохоронці провели 23 санкціонованих обшуки. Вилучили автомобілі, грошові кошти, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та чорнові записи. 

Встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Заходи з викриття здійснювались у співпраці зі слідчими та оперативними підрозділами ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 22