Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито міжнародний канал контрабанди наркотиків до України під виглядом дитячих іграшок –повідомлено про підозру чотирьом особам

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом контрабанди наркотичних засобів з метою їх збуту (ч. 2, 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, четверо мешканців Житомира налагодили канал контрабандного переміщення канабісу і кокаїну з Канади до України. Наркотики доставляли за допомогою міжнародних відправлень та  маскували їх в коробках з-під дитячих іграшок та одягу. Після отримання "товару" його фасували і відправляли для подальшого збуту так званим закладчикам по всій країні.

Правоохоронці провели обшуки, за результатами яких вилучено міжнародні відправлення з 8 кг особливо небезпечного наркотичного засобу –  канабісу та 15 г кокаїну.

Орієнтовна вартість вилученого складає 4 мільйона гривень.

За клопотанням прокуратури всім підозрюваним обрано запобіжні заходи, організатору протиправної схеми – безальтернативне тримання під вартою.

Заходи з викриття здійснювались у співпраці зі слідчими ГУ СБ України  у м. Києві та Київській області, ГУ "Д" ДЗНД СБУ та працівниками управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці Департаменту боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Держмитслужби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

кількість переглядів: 15