Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розбій, викрадення людей, автоугони: викрито злочинну організацію яка тривалий час діяла на Закарпатті


За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та затримано групу осіб,  які підозрюються у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України).

29.05.2021 за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури, оперативного супроводу працівників карного розшуку ГУ НП в Київській області, ГУ НП в Львівській області, ГУ НП в Закарпатській області та слідчих СУ ГУ НП в Київській області на Західній Україні проведено масштабну спецоперацію: правоохоронцями  затримано організатора та 6 учасників злочинної організації, які підозрюються у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області.

За даними слідства, злочинна організація являла собою організоване стійке ієрархічне об’єднання, яке систематично та цілеспрямовано займалось злочинною діяльністю. Всі фігуранти злочинного угруповання - мешканці Закарпаття віком від 25 до 46 років, спортивної статури, володіють навичками бойових мистецтв, та мають авторитет у злочинному середовищі на Закарпатті.

Так, 29 травня правоохоронці затримали 41-річного  організатора злочинного угруповання. Зловмисник прибув до Львова рейсом з Туреччини. Ще одного координатора угруповання правоохоронці затримали на кордоні з Польщею. Інших учасників було затримано в місті Мукачево  Закарпатської області.

У містах Львів та Мукачево правоохоронцями проведено 23 обшуки, задіяно 60 екіпажів поліції. Під час обшуків вилучено понад 50 одиниць вогнепальної зброї, 15 одиниць автоматичної зброї, 2 помпові рушниці, 10 пістолетів системи «ПМ», 5 пістолетів «Форт-17», 5 пістолетів «ТТ», 6 гранат, понад 40 магазинів, набої, пристрої для безшумної стрільби. 

   Крім того,  виявлено цілий арсенал холодної зброї в кількості 100 штук, тепловізори, радіостанції, gps-трекери, спецодяг та бронежилети, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності. За місцем проживання учасників злочинної організації виявлено дорогоцінні швейцарські годинники, золоті прикраси, коштовності та валюту здобуту злочинним шляхом, 6 транспортних засобів, в тому числі преміум класу «Mercedes» та «Audi», які використовувались під час підготовки та безпосереднього вчинення злочинів, а також наркотичні засоби.

Наразі 7 осіб, в тому числі організатор, затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру за цілою низкою статей: створення злочинної організації, незаконне позбавлення волі, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом. (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне їм загрожує до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Також проводиться перевірка на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території України

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 


кількість переглядів: 1843