Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині членам організованої групи викрадачів авто повідомлено про підозру (ФОТО)

.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом особам за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами, вчиненими організованою групою та незаконного поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що 33-річний уродженець Броварського району організував злочинну групу «мисливців за автомобілями» з числа своїх знайомих, віком від 19 до 28 років та розробив схему заволодіння чужими автівкам. Злютого по березень 2021 року члени організованої групи незаконно заволоділи чотирма транспортними засобами іноземного виробництва на території столичного регіону.

Під час проведення 9 санкціонованих обшуків за місцем проживання причетних осіб, правоохоронцями виявлено та вилучено автомобільні номерні знаки, мобільні телефони, рації, балаклави, пристрої для сканування та автозапуску двигуна автомобіля, корпуси гранат, пістолет, рушницю та набої різного калібру, тощо.

Викрито організовану групу прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції України в Київській області та оперативними працівниками управління карного розшуку Національної поліції України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1030