Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині за добу припинено діяльність 36 гральних закладів: п’яти особам повідомлено про підозру(ФОТО)


За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та чотирьом учасникам злочинного угруповання за фактом організації і проведення азартних ігор без ліцензії, вчинене організованою групою ( ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України).

За даними слідства, мешканець області організував мережу закладів у різних населених пунктах області, в яких, без відповідних ліцензій, за допомогою комп'ютерної техніки з правом доступу до онлайн-казино  та спеціальних програм-симуляторів гральних автоматів надавалися послуги грального бізнесу із можливістю отримання виграшів. 

До забезпечення роботи мережі закладів організатор залучив чотирьох місцевих мешканок, які виконували обов’язки адміністраторів, касирів та менеджерів.

Діяли заклади у закритому режимі з дотриманням суворої конспірації, доступ до ігор могли отримати лише перевірені «клієнти» за попередньою домовленістю з адміністратором.  

У ході викриття злочинної діяльності правоохоронцями проведено близько 10 обшуків, за результатами яких вилучено чорнові записи бухгалтерії, комп’ютерну техніку з інстальованим програмним забезпеченням, флеш-накопичувачі, відеореєстратори, мережеве обладнання, мобільні телефони, готівкові грошові кошти та інші докази протиправної діяльності членів групи. 

На даний час п’яти особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 203-2 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

У кримінальному провадженні триває проведення комплексу слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на встановлення та припинення протиправної діяльності інших співучасників.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Лише за останню добу Київська обласна прокуратура спільно з правоохоронними органами в рамках протидії незаконному гральному бізнесу за одну добу припинили діяльність 36 нелегальних гральних закладів.

За фактами зайняття гральним бізнесом розпочато більше 40 кримінальних проваджень, у межах яких за процесуального керівництва прокуратури провели понад півсотні обшуків, вилучили 458 одиниць ігрового обладнання та комп’ютерної техніки, готівкові кошти, а також чорнові записи.

Прокуратура продовжує координувати та забезпечувати ефективну роботу на цьому напрямі, у тому числі щодо закінчення розслідування і належного підтримання обвинувачення у цих кримінальних провадженнях у суді.

 

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1379