Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ремонт укриттів у багатоповерхівках м. Бучі зі збитками у понад пів мільйона гривень – підряднику повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства у заволодінні чужим майном, службовому підробленні та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, Бучанська міська рада та управління соціальної політики міськради впродовж 2022 року уклали з товариством з обмеженою відповідальністю договори з поточного ремонту чотирьох споруд цивільного захисту в багатоквартирних житлових будинках міста.

Передбачені проєктно-кошторисною документацією ремонтні роботи підрядник виконав неякісно, не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість і кількість використаних матеріалів у звітних документах. 

Внаслідок цього підозрюваний безпідставно отримав на рахунки свого товариства понад пів мільйона гривень бюджетних коштів, якими розпорядився на власний розсуд. 

Стосовно інженера технагляду комунального підприємства, який належним чином не перевірив ремонтні роботи та погодив документацію з недостовірними відомостями, обвинувальний акт розглядається в суді. Йому інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

Також прокуратура вживає заходи щодо відшкодування завданих територіальній громаді збитків шляхом подання відповідного позову в інтересах держави. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 16