Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання місцевої прокуратури поновлено права ув’язнених ДУ «Білоцерківська виправна колонія №35»

 

 

      Білоцерківською місцевою прокуратурою за результатами перевірки в державній установі «Білоцерківська виправна колонія (№35)» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства, щодо належної оплати праці засудженим.

Під час проведення комплексної перевірки було встановлено, що в ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№35)», а саме на підприємстві установи, до праці було залучено близько 120 засуджених. В результаті перевірки було виявлено, що станом на 30.06.2020 року заборгованість по заробітній платі  перед засудженими, які працювали  на підприємстві установи, становить 420872,88 грн.

Реагуючи на зазначені порушення, Білоцерківською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України

У грудні поточного року, адміністрацією ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№35)» зазначена заборгованість по заробітній платі перед засудженими була сплачена у повному обсязі.

 

 Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1781