Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула територіальній громаді Згурівського району земельну ділянку школи-інтернату площею 2 га

    

Згурівським районним судом Київської області задоволено позовні вимоги Бориспільської місцевої прокуратури про повернення у спільну власність територіальних громад сіл та селища Згурівського району земельної ділянки площею 2 га, що належала Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Так, спірна земельна ділянка є частиною загальної земельної ділянки площею 29 га, що розташована в адміністративно-територіальних межах Згурівської селищної ради та на праві постійного користування належала школі-інтернату. Після ліквідації навчального закладу вказана земля була передана на баланс відділу освіти Згурівської райдержадміністрації.

 

Разом з тим, ГУ Держгеокадастру у Київській області незаконно передало частину земельної ділянки, а саме 2 га у приватну власність громадянина для ведення особистого селянського господарства.

 

Загалом, Бориспільською місцевою прокуратурою упродовж 2020 року реально виконано 4 рішення суду з аналогічних справ за позовом прокурора на загальну суму понад 12 млн грн та державі повернуто 8 га земель.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1409