Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура продовжує боротьбу з розкрадання бюджетних коштів, наразі повідомлено про підозру директору підприємства, який привласнив понад 100 тис грн, виділених на ремонт доріг

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру директору приватного підприємства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році між Ходосівською сільською радою Києво-Святошинського району та приватним підприємством укладено три договори з капітального ремонту проїзних частин та тротуарів доріг в с. Ходосівка.  

У подальшому, директор підприємства, використовуючи своє службове становище, склав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс неправдиві відомості, якими завищено обсяги фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.

Втім, згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних ремонтних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму понад 100 тис грн.

Таким чином, підозрюваний, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнив кошти місцевого бюджету на вказану суму.

Наразі досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1597