Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Господарський суд міста Києва підтримав позицію органів прокуратури області щодо незаконності проведення процедури публічних закупівель на суму понад 16 мільйонів гривень

    

Органами прокуратури Київської області встановлено порушення законодавства під час проведення відкритих торгів із закупівлі робіт по капітальному ремонту дороги в Київській області на суму понад 16 млн гривень.

 

Встановлено, що приватний суб’єкт господарювання, який став переможцем публічних закупівель, надав органу виконавчої влади, як замовнику вказаних робіт, недостовірну інформацію щодо наявності в нього як підрядника досвіду виконання аналогічних робіт на території іншої області.

Проте, як з’ясовано, вказаний суб’єкт господарювання не мав жодних господарських відносин та не виконував аналогічні роботи, про які було вказано в тендерній пропозиції.

Вказані обставини беззаперечно підтверджують невідповідність учасника та переможця торгів вимогам кваліфікаційних критеріїв, встановлених замовником та Законом України «Про публічні закупівлі».

 

Як наслідок, Господарський суд міста Києва дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог прокуратури, підтвердив виявлені порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» та визнав недійсними рішення тендерного комітету та договору про закупівлю робіт з ремонту дороги за державні кошти.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1798