Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судом задоволено позов прокуратури щодо повернення майна освітнього закладу законним власникам

    

Господарським судом Київської області вкотре підтримано правову позицію прокуратури області з питань законності передачі в оренду нерухомого майна освітніх закладів.

Зокрема, ще в 2017 році Управлінням освіти і науки Славутицької міської ради Київської області укладено договір оренди про передачу частини закладу професійно-технічної освіти площею 72 кв.м. вартістю 124 тис грн. для розміщення там нотаріальної контори.

Однак, згідно з вимогами ст. 80 Закону України «Про освіту», яка вказує про можливість використання майна закладів освіти виключно для потреб навчально-виховного процесу та за освітнім призначенням, вказаним договором оренди фактично змінено цільове призначення приміщення навчального закладу та визначено його використання для діяльності, яка жодним чином не пов’язана з освітньою діяльністю.

У зв'язку з чим, прокуратурою до Господарського суду Київської області скеровано позов про визнання договору оренди недійсним та повернення майна навчального закладу законному власнику. Позов прокуратури задоволено в повному обсязі.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2237