Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурором Київської області повідомлено про підозру голові селищної ради в умисному невиконанні рішення суду

    

Зокрема, голова однієї із селищних рад Васильківського району Київської області підозрюється в умисному невиконанні рішення суду, що набрало законної сили, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України.

Так, посадовець органу місцевого самоврядування зобов’язаний діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України. Водночас, під час досудового розслідування встановлено, що останній з 2016 року умисно не виконує рішення суду про поновлення на посаді директора Комунального житлового–експлуатаційного підприємства селищної ради. Крім того, в наданий строк для добровільного виконання рішення суду, розпорядження про поновлення на роботі не видав. У зв’язку з цим, державним виконавцем у визначеному законом порядку двічі накладено штраф на селищну раду.

Таким чином, вказаний посадовець, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за умисне невиконання рішення суду та маючи реальну можливість його виконати, у період з січня 2016 по теперішній час, умисно не виконав вищевказане рішення суду.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2345