Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стан виконання уповноваженими органами з питань пробації кримінальних покарань та здійснення нагляду за засудженими перебуває на постійному контролі у прокуратурі Київської області

    

Прокуратурою області встановлено численні порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства за результатами перевірки з питань повноти здійснення філією державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області відомчого контролю за діяльністю територіальних підрозділів з питань пробації Київської області при виконанні кримінальних покарань.

Так, виявлено порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні територіальними органами з питань пробації кримінальних покарань у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських і виправних робіт, а також щодо здійснення неналежного нагляду за засудженими, звільненими від відбування покарання з випробуванням, інше.

За результатами розгляду внесеної прокуратурою області вказівки, вжито заходів до усунення вищевказаних порушень та наказом директора державної установи «Центр пробації» Міністерства юстиції України до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 посадових осіб територіальних підрозділів філії державної установи «Центр пробації» у  м. Києві та Київській області, з вини яких вони допущені.

Робота щодо забезпечення прав осіб та стан законності при виконанні уповноваженими органами з питань пробації кримінальних покарань перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1916