Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини вимагає повернути державі майже 17 тисяч гектарів мисливських угідь

    

Установлено, що в листопаді 2013 року рішенням Київської обласної ради надано одному з товариств Київщини у користування мисливські угіддя для ведення мисливського господарства терміном на 49 років площею майже 17 тисяч гектарів в межах Києво-Святошинського та Обухівського районів.

У подальшому, на підставі вказаного рішення між товариством і Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства укладено договір про умови ведення мисливського господарства.

Однак, встановлено, що обласна рада передала мисливські угіддя товариству з порушенням вимог норм Закону України «Про мисливське господарство та полювання», а саме без погодження надання у користування мисливських угідь з усіма власниками і користувачами земельних ділянок, на території яких вони розташовані.

Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинська місцева прокуратура заявила позов до господарського суду міста Києва про визнання незаконним та скасування рішення Київської обласної ради, недійсним договору оренди та повернення державі мисливських угідь площею майже 17 тисяч гектарів на території Києво-Святошинського та Обухівського районів.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2513