Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура області в судовому порядку поновила права держави на землі лісового фонду на території Кагарлицького району, вартістю понад 400 тис грн

    

Установлено, що у 2009 році рішенням Балико-Щучинської сільської ради Кагарлицького району затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність громадянину земельної ділянки площею майже 1 га для ведення особистого селянського господарства, вартістю понад 400 тисяч гривень. На підставі вказаного рішення громадянин отримав державні акти на право власності на земельну ділянку.

Однак, вказана земельна ділянка вибула із земель державної власності з порушенням норм Земельного та Лісового кодексів України, оскільки спірна земля відноситься до земель лісового фонду та перебуває у постійному користуванні ДП «Ржищівське лісове господарство», яке не надавало згоду на передачу її у приватну власність.

Крім того, рішення органу державної влади про вилучення  лісової ділянки з держлісфонду не приймалось.

Реагуючи на порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсними та скасування рішення, державного акту та витребування земельної ділянки лісогосподарського призначення площею майже 1 га з незаконного володіння у власність держави.

Наразі позовні вимоги місцевої прокуратури Кагарлицьким районним судом задоволено у повному обсязі.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2227