Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області двоє чоловіків постануть перед судом за розбійний напад з угоном автомобіля

    

Броварська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 31 та 32-річних зловмисників, які в серпні поточного року, попередньо домовившись один із одним, вчинили розбійний напад на двох чоловіків та незаконно заволодіти автомобілем марки «Mazda 6», а також їх грошовими коштами.

Установлено, що з метою купівлі транспортного засобу, обвинувачені зустрілись з власником авто та його знайомим у м. Бровари, де один із нападників дістав предмет схожий на ніж та, погрожуючи чоловікам фізичною розправою, заволодів їх грошовими коштами. В цей час, інший зловмисник сів до автомобіля потерпілого та залишив місце злочину.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я потерпілого) КК України.

За вчинені кримінальні правопорушення обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна або без такої.

Разом з тим, стаття 62 Конституції України регламентує, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2517