Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області затримано двох засуджених, які ухилялись від відбування покарання у виді позбавлення волі

    

Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури проведено перевірку стану додержання законів при виконанні рішень суду про призначення особам кримінальних покарань у виді арешту та позбавлення волі.

Зокрема встановлено, що двоє мешканців м. Березань у березні та жовтні поточного року засуджені за вчинення крадіжок до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 та 5 років відповідно, однак не перебували під вартою.

 

Як з'ясувалось, після набрання рішеннями судів законної сили, працівниками поліції вироки суду не виконувались, а засуджені не направлені для відбуття покарання.

 

Причини невиконання зазначених вироків згідно інформації підрозділу поліції є відсутність даних про місце перебування засуджених. Однак, встановлено, що вказані особи знаходились у місті Березань та проживали за адресою реєстрації.

 

З метою усунення виявлених порушень та забезпечення невідворотності покарання, начальнику Березанського ВП Переяслав-Хмельницкого ВП ГУ НП в Київській області внесено вказівку. За результатами розгляду якої, 2 засуджених затримано та направлено для відбування покарання у місця позбавлення волі. На даний час вирішується питання про дисциплінарну відповідальність працівників поліції, з вини яких допущені порушення.


Стан додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях перебуває на
контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2297