Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органи прокуратури Київської області захищають інтереси держави в бюджетній сфері

    

Органи прокуратури Київської області упродовж 9 місяців 2018 року активно вживали заходи представницького характеру щодо захисту інтересів держави в суді у бюджетній сфері.

За вказаний період до судів пред'явлено позовів на суму 23,7 млн грн, з них розглянуто та задоволено на суму 4,7 млн грн. Позови пред’являлися з питань стягнення із забудовників коштів пайової участі та упущеної вигоди, повернення коштів за договірними зобов’язаннями, про відшкодування шкоди заподіяної кримінальним правопорушенням, тощо.

Так, прокуратурою області заявлено 2 позови про зобов’язання забудовника укласти договори із органом місцевого самоврядування про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту, за якими місцевий бюджет селища Коцюбинське поповниться  на суму більше 11 млн грн, один із яких на суму більше 5 млн грн судом вже задоволено.

Крім того, прокуратурою виявлено порушення службовими особами вимог чинного законодавства у бюджетній сфері, які містили ознаки кримінальних правопорушень. У результаті чого, упродовж 9 місяців поточного року розпочато 17 кримінальних проваджень щодо таких порушень.

Робота органів прокуратури Київської області на напрямку захисту інтересів держави в бюджетній сфері триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2306