Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури Київської області за результатами проведення перевірок з питань дотримання законодавства про охорону здоров’я виявлено грубі порушення прав засуджених

    

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо забезпечення прав засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань області, на належне медичне забезпечення.

Так, за результатами організованих прокуратурою області упродовж поточного року перевірок виявлено численні порушення прав засуджених щодо неналежного медико-санітарного забезпечення, не проведення первинних та періодичних медичних оглядів, відсутності в медичних частинах достатньої кількості обладнання та неукомплектованості штатів відповідними профільними лікарями.

Мають місце не забезпечення засуджених, які перебувають на відповідних обліках в медичних частинах виправних колоній, достатньою кількістю медичних препаратів. Аналогічні порушення виявлено в Бучанській багатопрофільній лікарні № 85.

Попри реформування системи медичних закладів установ виконання покарань філією державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області тривалий час не вжито заходів щодо забезпечення прав засуджених на охорону здоров’я у повному обсязі.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області внесено вказівку начальнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області, яка на даний час перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення прав засуджених на отримання своєчасної та належної медичної допомоги триває та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2274