Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області завершила досудове розслідування відносно чоловіка, який вчинив збут шкідливого програмного засобу призначеного для здійснення несанкціонаваного втручання в роботу банкоматів за грошові кошти в сумі 20 тис грн

    

Установлено, що в березні поточного року чоловік, з метою подальшого збуту, придбав у нестановленої особи, через мережу Інтернет, шкідливий програмний засіб призначений для здійснення несанкціонаваного втручання в роботу банкоматів за грошові кошти в сумі 18 тис грн.

У подальшому, зловмисник, використовуючи власну електронно-обчислювальну машину (комп'ютер) та мережу Інтернет, з метою незаконного збагачення, збув особі вказаний шкідливий програмний засіб, який містив у собі файли, призначені для несанкціонованої видачі готівки з банкомату, за грошові кошти в сумі 20 тис грн.

За процесуального керівництва Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно 41-річного чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 (збут шкідливих програмних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж) КК України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2460