Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Білоцерківською місцевою прокуратурою за результатами перевірки в державній установі Білоцерківська виправна колонія № 35 виявлено грубі порушення прав засуджених на працю

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою за результатами перевірки в державній установі Білоцерківська виправна колонія № 35 із залученням спеціалістів Головного управління Держпраці в Київській області виявлено грубі порушення прав засуджених на працю.

Установлено, що вказаною виправною установою  до оплачуваної праці залучено 130 засуджених. При цьому, договори цивільно-правового характеру або трудові договори між засудженими та фізичною особою - підприємцем або юридичною особою, для яких останні здійснюють виконання робіт чи надання послуг в порушення вимог ст. 118 Кримінально-виконавчого кодексу України не укладені.

Як наслідок, Білоцерківська об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Київській області про працюючих засуджених не повідомлялася, а єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування чи страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування не нараховувалися та не сплачувалися.

Реагуючі на вказані порушення, Білоцерківською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 212-1 КК України. Досудове розслідування на даний час триває.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених на оплачувану працю продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2822